terug naar afAlles over Bones For LifeWelke soort opleidingen zijn er?Alle docenten in NederlandWat is de planning?Onze gegevens

Ruthy Alon


Ruthy Alon van Feldenkrais tot Bones for Life

Ruthy Alon is Senior Feldenkrais Trainer.
Acht jaar lang, van 1959 tot 1967, volgde zij wekelijks in Tel Aviv lessen bij Moshé Feldenkrais. Ze leerde daar de begeleide bewegingsprocessen die hij later Bewust worden door Bewegen® en Functionele Integratie® noemde. Dat waren de jaren dat Dr. Feldenkrais in Israël bekend stond als de persoonlijke mentor van eerste minister Ben Gurion.

Toen Dr. Feldenkrais later besloot beoefenaars op te leiden opdat zij volgens zijn methode aan anderen konden onderwijzen, was Ruthy Alon één van de eersten die bij hem in opleiding ging. Sindsdien is de Feldenkrais-Methode® de kern van Ruthy’s ontwikkeling en professionele bijdragen. Ze was de eerste die Moshé Feldenkrais in 1972 volgde naar de VS. Ze kwam naar het Esalen Institute in Californië en onderwees vervolgens de Feldenkrais Methode in vele andere centra in San Diego, later in Tel Aviv, Sydney, en nu nog in Firenze, Italië.

Haar voortdurende zoektocht om menselijk welzijn te stimuleren en herstellen heeft haar ertoe gebracht het Bones for Life-programma te ontwikkelen. Hier past ze de somatische leerprincipes toe uit de Feldenkrais-Methode®. Het Bones for Life-programma maakt onder andere gebruik van dynamische beweging in verticale stand, nodig om de botsterkte te stimuleren. Het BFL-programma verbreidt zich in tal van landen. In 2005 werd het gepresenteerd aan de staf van de NASA in Texas.

Ruthy Alon,  ruim boven de pensioengerechtigde leeftijd, reist nog steeds de wereld over voor het  geven van trainingen in de Feldenkrais Methode® , Bones for Life® , Bones on Chairs, Walk for Life en Mindfull Eating.

 

Bones for Life Nederland